تنوع بقعه‎ي پيربكران و تزئينات ارزشمند آن، از لحاظ ساخت و سبک معماري بسيار حائز اهميت است.


 



پيربكران?



تنوع معماري تاريخي پيربکران و تزئينات ارزشمند آن، از منظر ساختار کالبدي و گونه‎هاي معماري داراي اهميت است. پيربکران، از نظر معماري هنري ‎و فني در کشور ايران کم‎نظير است. استفاده از تکنيک‎هاي مختلف گچي، آجري، سنگي، کاشي‎کاري، ديوارنگاري و طلاکاري و همچنين قرارگيري لايه‎ها بر روي يکديگر و…گواهان اين ادعا هستند. کتيبه‎هاي تاريخ‎دار و گوناگون گچي، کاشي و سنگي به شيوه‎هاي گوناگون و متفاوت در آن اجرا شده است که گوياي هنر دوره‎ي ايلخاني است. با توجه به کتيبه‌هاي اين بقعه، تخمين زده مي‎شود بناي اصلي آن بين سال‌هاي 703 (سال وفات پيربکران) تا 712 ساخته شده باشد.


 



پيربکران?



به گزارش مجله‎دلتا؛ پيربکران، عمارتي تاريخي با معماري اسليمي است که آرامگاه محمدبن‎بکران، مشهور به “پير بکران” در آن قرار گرفته است. «محمدبن‎بکران» از عارفان، مشايخ و زاهدان بزرگ ايراني در نيمه دوم قرن هفــتم هجري است. به اعتبار اين عارف مشهور،  شهري را که بنا در آن قرار دارد، پيربکران ناميده‎اند. شهر پيربکران،  در 30 کيلومتري جنوب‌غربي اصفهان واقع شده است. البته، به‎جز بقعه پيربکران، باز هم  آثار تاريخي در اين شهر وجود دارد. قديمي‎ترين اثر تاريخي آن،  يک قطعه سنگ سياه است که از زير خاک بيرون آورده شده و گويا به منزله‎ي دَري بوده به ابعاد  95 ×75 سانتي‎متر و 11سطر حک شده بر آن، به خط عبري است.


 


 



پيربکران?



نوع معماري بقعه پيربکران


بقعه پيربکران شامل 4 قسمت رواق، ايوان، آرامگاه و اتاق چله‌خانه است که با ديواري مشبّک از صحن جدا و داخل و خارج آرامگاه با تزيينات کاشي‌کاري و گچ‌بري مزين شده است. در حال‎حاضر، مزار پير بکران و گچ‎بر هنرمند آن، محمدشاه نقاش، کنار هم و داخل بقعه؛ نزديک چله‌خانه و در خود اثر قرار دارد. ارزش هنري و نوع معماري به‎کار‎رفته در گچ‎بري‌ها و کاشي‎کاري‌هاي محراب و چگونگي تلفيق چند نوع خط و نقش، اين بنا را بي‌نظير کرده است.


 



پيربکران?



شباهت‎هاي بقعه پيربکران با ديگر معماري‎هاي تاريخي ايران


اندازه بلند، همراه با فرورفتگي‎ها، در چند طبقه روي جرزهاي دو طرف ساختمان، به ايوان آباقاخان در تخت سليمان و ايوان منارجنبان اصفهان شباهت دارد. همچنين بناي تک‎ايواني پيربکران، از نظر سبک معماري، شبيه معماري دوره ساساني و يادآور طاق کسري است، ولي طاق ايوان اين بنا برخلاف طاق‌هاي دوره ساساني که هلالي بودند، نوک‌دار است.


همچنين بخوانيد:


ارگ راين ؛ دومين بناي بزرگ خشتي جهان


آگهي هاي مسکن با عنوان «توافقي» منتشر مي شوند


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دنياي کوچک و بزرگ وب تيماپو ویستا سازه تورهای لحظه آخری پرسپولیس رشته فوتسال لینک یاب لینکدونی تلگرام علی سومیت | Ali Soomit سجاد خجسته تجربیات اینجانب